COVID-19 en de COR

Gepubliceerd op: 17-03-2020
Het coronavirus/COVID-19, vraagt veel van de samenleving en de impact is groot. De gezondheid en veiligheid van alle medewerkers is de grootste prioriteit van de Centrale Ondernemingsraad (COR). Daarom heeft ook de COR een aantal maatregelen genomen.

De medezeggenschap heeft een belangrijke plek in onze organisatie als het gaat om de arbeidsomstandigheden van alle collega’s. Daarom willen we er voor zorgen dat de medezeggenschap in deze onrustige tijd bereikbaar en beschikbaar is en blijft voor de alle medewerkers en de korpsleiding (kl).

Maatregelen
Het is duidelijk dat we er rekening mee moeten houden dat de komende jaren de helft van de Nederlanders besmet raakt met COVID-19. Om de mogelijke piekbelasting in de medische zorg te voorkomen, zijn er zondag 15 maart nieuwe maatregelen genomen. Deze maatregelen hebben weer gezorgd voor verschillende maatregelen in de uitvoering van het politiewerk.
Ook de COR heeft maatregelen getroffen. Zo wordt er, waar mogelijk, thuis gewerkt en zijn er afspraken gemaakt over de diverse overlegvormen en de bezetting daarvan. Conform de richtlijnen beperkt de COR zo veel mogelijk de fysieke aanwezigheid bij overleggen. Waar mogelijk wordt er gebruik gemaakt van verschillende digitale vormen van contact.

Samen
Dagelijks loopt het aantal Coronabesmettingen op, ook collega’s raken besmet. Een hele zorgelijke situatie.
Ondanks dat we in een onzekere periode zitten waarbij per dag de maatregelen aangepast kunnen worden, is het goed dat we op elkaar letten en voor elkaar zorgen.

Dus doe voorzichtig, houd je zoveel mogelijk aan de adviezen en let op elkaar!
 

Namens het Dagelijks Bestuur (DB) COR

 

Rob den Besten

Voorzitter


Relevante Corona-links:

RIVM:

https://www.rivm.nl/

Rijksoverheid:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Wilt u een reactie plaatsen op dit bericht? Raadpleeg dan ons contactformulier. Contactformulier