Nieuwe voorzitter en secretaris COR

Gepubliceerd op: 29-05-2020
Op vrijdag 29 mei heeft de Centrale Ondernemingsraad (COR) een nieuwe voorzitter en een nieuwe secretaris gekozen. Loes Thissen neemt het voorzitterschap over van Rob den Besten en Bert van Dalen is benoemd tot secretaris van de COR.

Bert neemt de taak van Ellen Hermans over. Zij stopt als secretaris. Ellen blijft wel lid van de COR. Bert was al plaatsvervangend secretaris, zijn plaats moet opnieuw ingevuld worden.

Boegbeeld
De afgelopen 3,5 jaar is Rob het boegbeeld van de COR geweest. Een rol die hem op het lijf geschreven was, maar waar hij eigenlijk per ongeluk in is gerold. Zoals hij zelf zegt, “het is een uit de hand gelopen hobby waar heel veel tijd in is gaan zitten.”
De COR heeft roerige tijden gekend. “De afgelopen jaren hebben we flink aan de weg getimmerd en niet zonder resultaat! Als ik terugkijk, is er al veel gerealiseerd. Als voorzitter van de landelijke medezeggenschap van de politie word je zo’n beetje overal bij betrokken, voor gevraagd of over geïnformeerd. Iets wat ik me nooit zo had gerealiseerd voordat ik er aan begon. Net als de grote cultuurverschillen die er tussen de eenheden zijn. Ik dacht altijd politie is politie. Door het werk als voorzitter zit je overal bovenop en zie je de ontwikkelingen goed. Ik had al een groot netwerk, maar door mijn COR-werk is dit alleen maar gegroeid. Daarbij heb ik heel veel geleerd en deze ervaring neem ik mee in mijn nieuwe functie als TGO-Teamleider”, besluit Rob.

Zin in
Nieuwe voorzitter Loes Thissen, die hiervoor al plaatsvervanger voorzitter was, heeft er zin in. “Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar de COR staat als een huis. Samen met de leden van het DB gaan we deze klus klaren, daar ben ik van overtuigd.”

foto vlnr Loes Thissen, Bert van Dalen, Ellen Hermans, Rob den Besten

Wilt u een reactie plaatsen op dit bericht? Raadpleeg dan ons contactformulier. Contactformulier